Wędzarnia W dzisiejszych czasach mając gospodar

dobre
pytanie
0
złe
pytanie

Wędzarnia
W dzisiejszych czasach mając gospodarstwo rolne i agroturystyczne pasuje mieć również własne wyroby regionalne. By być konkurencyjnym w Małopolsce gdzie królują oscypki i inne sery. Z żoną postanowiliśmy postawić na kiełbasy itp. wyroby. Chcemy wybudować dobrą wędzarnię a nie wiemy z jakich materiałów ją zrobić. Ma ktoś z forumowiczów doświadczenie w tym temacie?

Ostatnią odpowiedź dodano 08.11.2017. Pytanie zadał(a) o

4 Odpowiedzi

0

Z pewnością macie już projekt i wielkość wędzarni ustalony.Teraz kwestia z jakich materiałów będziecie robić, kamień,cegła metal czy drewno-bo i takie występują.

odpowiedzi udzielił(a) o godzinie

0

Z uwagi na działalność agroturystyczną pewno będzie kamień i pewno drewno,ale nie wiem,jak ze środkiem, czy część ma być też z blachy.Oglądaliśmy na stronach internetowych kilka propozycji i w sumie już mamy mętlik w głowie.Skłaniamy się bardziej do blachy i obudowy całości kamieniem i drewnem.

odpowiedzi udzielił(a) o godzinie

<<<

 

0

Przede wszystkim blacha powinna być żaroodporna,a zwłaszcza drzwi,które powinny lekko chodzić. Konstrukcję możecie zrobić okrągłą lub kwadratową. Jeśli będziecie mieć już to wszystko rozrysowane możecie zamówić sobie blachę żaroodporną o potrzebnych wymiarach. W Krakowie taką blachę tanio kupicie w Bth Import Stal. Obudowa wędzarni myślę,że to kwestia gustu i wy zdecydujecie jak sobie to zrobicie.Warto przy okazji zrobić coś w rodzaju stolika,a może i grill przy lub w wędzarni.

odpowiedzi udzielił(a) o godzinie

0

Fajny pomysł z tym grilem i stolikiem przy wędzarni i pod tym kątem będziemy szukali tego projektu.Czasem proste tematy są trochę skomplikowane tutaj trzeba dobrze odpowiedni komin zrobić.Dziękuję za podpowiedzi i wskazówki co do sklepu z blachą.

odpowiedzi udzielił(a) o godzinie

Twoja Odpowiedź:

Odpowiedź:
Twój nick:
WWW:
(podaj adres swojej strony jeśli chcesz ją zareklamować)

 

<<<

 

i prowadź dyskusję na forum!